luni, 29 martie 2010

1. Ansamblul de dansuri experimentale Coconite





Ansamblul de dansuri experimentale Coconiţe, s-a înfiinţat în luna Mai 2006, la Iaşi, la iniţiativa coregrafei Lavinia Răileanu, care cu ajutorul unui grup inimos de studenţi şi elevi au înfiinţat grupul artistic cu scopul de a promova arta într-o formă inedită şi personalizată.
Numele ansamblului Coconiţe a fost ales pentru că reflectă cel mai bine scopul de promovare a artelor vechi printr-o formă noua, tinerească, cochetă şi plină de gingăşie ca şi tinerele de viţă nobilă de altă dată.
Ansamblul se remarcă prin dezinvoltura, vitalitatea şi exuberanţa tinerească a membrilor care vor să surprindă ineditul şi exoticul într-un tot normal şi familiar.
“IDEEA, un cuvânt de origine greacă înseamnând formă, figură, aspect, a fost principiul motor, ce a evoluat în timp şi a căpătat amplitudine şi forţă, dificil de descris în cuvinte.
Trăind într-un timp şi spaţiu în continuă schimbare, simţim nevoia de a ne transpune trăirile şi gândurile prin imagini vii ce se nasc din îmbinarea elementelor naturale, cotidiene, într-o formă proprie ce are ca finalitate tablouri vii în care să ne recunoaştem ca într-o oglindă.
Plecând de la idee, am construit de fiecare dată alt univers, al sunetelor, al formelor, al cadrelor, al timpului, al stărilor etc.
Noi nu facem dansuri, ci creem tablouri de dans, într-un spectacol ce îmbină forme, stări, imagini, compoziţii, simboluri, un întreg univers cuprins într-o moleculă din imensitatea umană.’’
Lavinia Răileanu, coregraf.

Prin activităţile ansamblului de dansuri experimentale Coconiţe, se va remarca abordarea sincretică într-o manieră originală şi foarte creativă.

Cadrele în care au avut loc manifestări au fost:
- Spectacole de dans si teatru
- Târguri multiculturale
- Vernisaje/expoziţii
- Lansări de cărţi
- Simpozioane
- Festivaluri
- Concursuri
- Conferinţe
- Baluri
- Nunţi

ÎNSCRIERI ÎN ANSAMBLUL DE DANSURI EXPERIMENTALE COCONIŢE / CONTACTAŢI-NE LA Tel - 0744732623,Lavinia Răileanu/Mail - ansamblul_coconite@yahoo.com

Niciun comentariu: